Home

In het Drentse Wezup, een schilderachtig dorpje tussen Emmen en Westerbork, is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. In verband met de Coronavirus COVID-19 zal de kerstmarkt in 2020 echter geen doorgang vinden.

De organisatie van Kerstmarkt Wezup heeft besloten om in 2020 helaas geen kerstmarkt te organiseren. De veiligheid van u en de inwoners van Wezup staat voorop. Zolang het Coronavirus COVID-19 op de loer ligt en de richtlijnen niet kunnen worden versoepeld, kunnen wij deze veiligheid helaas niet garanderen. Deze knoop hakken we nu door, zonder af te wachten wat het najaar ons brengt. De voorbereidingen kosten voor ons te veel tijd om daar later in het jaar een beslissing over te nemen.

Als organisatie gaan wij ons richten op een feestelijke 30e editie van Kerstmarkt Wezup in 2021. Een mooi jubileum, en dat niet voor niets. De kerstmarkt trekt elk jaar duizenden bezoekers. Niet alleen uit ons land maar ook velen uit de Duitse grensstreek. De markt wordt gehouden in de vaak eeuwenoude boerderijen. Zie je het al voor je? Nostalgische klinkerstraatjes, boerderijen met rietgedekte daken… een ouderwetse kerstsfeer dus. ’s Avonds verlichten honderden waxinelichtjes de route en creĆ«ren een sprookjesachtige sfeer.

Voorlopig zul je als (digitale) bezoeker het moeten doen met de foto’s van de voorgaande edities van de kerstmarkt. Wij zien je graag terug op de kerstmarkt van 2021.